CASE IH Quadtrac - 20 éve jó nyomon

A CASE IH idén a LAMMA Show-n ünnepli az iparág első Quadtrac sorozatának 20 éves fennállását. Az első CASE IH Quadtrac traktort 1995-ben mutatták be amerikai farmereknek.

A világ legerősebb sorozatban gyártott traktora, a Case IH Quadtrac mindig a legsikeresebb, ha a legnagyobb vonóerőre van szükség nagy szélességű munkagépekhez, ugyanakkor pedig hatékony és kímélő talajművelési és vetési koncepciókat valósít meg.

Amikor az első Quadtrac eladásra került az Egyesült Királyságban, gyorsan felállította a szakmai mércét a vonóerő, a kapaszkodóképesség, a talajkímélés és az üzemanyag hatékonyság vonatkozásában, amit a szántóföldi növénytermesztést folytató gazdálkodók a világ minden részén nagyra értékelnek a termelékenységéért, a megbízhatóságáért és a vezetési kényelmének magas színvonaláért.

A mai napig 540 traktor talált gazdára az Egyesült Királyságban ebből a díjnyertes sorozatból, melyek közül az elsőt egy Lincoln melletti nagy szántóföldi növénytermesztő gazdaságban használták.

A legújabb generációt a zászlóshajó Quadtrac 620-as vezeti 628 lóerő névleges és 692 lóerő maximális teljesítménnyel. A négy egymástól függetlenül meghajtott gumihevederes járószerkezet több mint 5,6 négyzetméteres állandó felfekvő felületet biztosít, ami hozzávetőlegesen 25%-kal több, mint az ugyanezen kategória többi traktora esetében. Ez megnövelt vonóerőt, kisebb talajnyomást és gyakorlatilag nulla csúszást eredményez még sáros, vagy nehéz körülmények között is.

A 20. évforduló megünnepléséhez a Case IH a LAMMA standján egy korai Quadtrac 9370-est mutat be a kínálatában szereplő más termékekkel, köztük egy MagnumTM 380 CVX Rowtrac traktorral együtt, amely elnyerte „A 2015-ös év traktora” címet. Emellett a cég Axial Flow 140-es és 240-es kombájnja is bemutatásra kerül – mindkettő rendelhető gumihevederes járószerkezettel is.

Az ünnepségen lesz torta is, amelyet Helen Rainthorpe fog felvágni, akinek apja, John az első gazdálkodók között volt az Egyesült Királyságban, akik a Quadtrac-ot használták. Helen szervezte 2012-ben a Quadtrac Guiness Világrekordot, amely a Lincolnshire-i Hemswell Cliff-ben zajlott 50 Quadtrac részvételével – a rekord lényege, hogy a legtöbb traktor végzett talajművelést ugyanazon parcellán, öt percen keresztül.

A Case IH Axial-Flow 140-es jelentős átalakításokon esett át a 2016-os szezonra – még nagyobb kényelmet, kisebb talajtaposást és biztonságosabb közúti vonulást biztosítva.

A fejlesztések, amelyek a kombájn azon képességét támogatják, hogy nagyobb vágóasztalokkal legyen képes dolgozni és kihasználni a 10.500 literes magtartályát, lehetővé teszik a leszecskázott szalma és pelyva precízebb szétterítését, valamint a pontosabb rendre rakását. Ezzel együtt az új Cross Flow rostaszekrény hatékonyan és nagyobb kapacitással továbbítja a terményt a rostákra az optimális magáram biztosítása érdekében. A tisztamag és kalászvisszahordó csigák új kompozit műanyag fenéklemezei egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a tisztítást, a ferdefelhordón végrehajtott fejlesztések pedig azt jelentik, hogy kevesebb idő és pénz szükséges a karbantartáshoz, míg az új gyárilag felszerelt hozammérő az alapfelszereltség részét képezi.

A Case IH legújabb Optum 300 CVX traktor sorozata is kiállításra kerül, amelyet novemberben mutattak be az európai közönségnek, valamint a legutóbbi Agritechnica kiállításon “A 2016-os év traktora” címmel tüntettek ki.

A traktor sorozat két egyformán sokoldalú és erős modellből áll 270 és 300 lóerő teljesítménnyel, kiváló fordulékonyságot és rugalmasságot kínálva, míg a teljesítményük csaknem megfelel a nagyobb Magnum traktorénak.

A legújabb motorburkolat dizájn és a hátsó sárhányó stílus mellett a traktorok az alapkivitelű 4-fokozatú hátsó TLT-vel vannak felszerelve, és igény esetén rendelhetők az egyedülálló opciós 2-fokozatú első TLT-vel is, míg a dupla kuplungos technológiát alkalmazó, újratervezett, fokozatmentesen változtatható áttételű sebességváltó lenyűgöző vonóerőt biztosít a 2,15 méter átmérőjű gumiabroncsokkal.

A Case IH Optum CVX rendelkezik azzal a képességgel, amely ahhoz szükséges, hogy még nagyobb teljesítményt vigyen át a talajra, közben pedig megőrizze a kisebb modellek mozgékonyságát, így tovább növelve a hatékonyságot, maximalizálva a hasznos üzemidőt és fokozva a gépkezelő komfortszintjeit, ezzel együtt pedig csökkentve az üzemeltetési költségeket.

 

Kiemelt partnereink