CASE IH OPTUM CVX - új traktorcsalád, új dizájn

A Case IH bemutatja a lenyűgöző kinézetű, új Optum CVX modellcsaládot. Nagy teljesítményű, kompakt, könnyen irányítható és kiváló teljesítmény-súly aránnyal bír. Hatékony, sokoldalú és megbízható!

A Case IH szerint az európai gazdálkodók közössége régóta olyan gépre vágyik, amely a Pumánál alig nagyobb, de nagyobb teljesítménnyel bír. Ez most valósággá vált! Az új Optum CVX a Case IH első átalakult külsővel rendelkező traktora – új kialakítású motorháztetővel és hátsó sárvédővel, valamint szemet gyönyörködtető, csak erre a típusra jellemző lámpákkal.

„A modern, hatékony európai gazdaságok az egész világon a legigényesebb vevők közé tartoznak, aminek az egyik oka, hogy a művelés intenzívebb, a hozam pedig magasabb, mint a többi régió többségében, miközben az időjárási körülmények gyakran korlátozzák a földeken munkával eltölthető időt. Ezért az Optum CVX-et kifejezetten azért terveztük és építettük, hogy bármely feladatot a legnagyobb teljesítmény, hatékonyság és megbízhatóság mellett végezze” – mondja Andreas Klauser, a Case IH elnöke.

CASE IH Optum CVX

Az Optum CVX termékcsalád két típusból áll, az FPT Industrial által gyártott kompakt, 6.7 literes NEF motorokkal felszerelt, 2100 ford./perc névleges fordulatszámon 270 vagy 300 lóerővel, illetve a két típus közül a nagyobb esetén 313 LE maximális teljesítménnyel 1800 ford./perc fordulatszámon. A motorokban az ún. Hi-eSCR Only utókezelő megoldás található az égés maximális hatékonysága és a Stage IV kibocsátási előírásoknak való megfelelés érdekében. A motorban számos újítás történt: a hengerfej szelepei új anyagból készülnek és új kialakításúak a nagyobb égési nyomás miatt, azonban a legfőbb változás a motorblokk alsó részén történt, ahol az új kialakítású olajteknő a traktor alvázának a része lett, így növelve az alváz merevségét. Bár az Optum CVX üzemi tömege 11 000 kg, az új megoldás 16 000 kg maximális össztömeget tesz lehetővé.

Az Optum CVX képes átvinni a többletteljesítményt a talajra, miközben megőrzi a kisebb modellekre jellemző fürgeséget, ezáltal tovább nő a hatékonysága, és a gépkezelő kényelme, miközben csökken a gép beruházási és fenntartási költsége. „Ez egy »Optumális« megoldást jelent a széles skálán mozgó igényekhez és műszaki jellemzőkhöz. Mérnökeink minden apró részletet átgondoltak és átdolgoztak, mindig azt keresték, hogyan optimalizálható a hatékonyság, a teljesítmény és a megbízhatóság” – emeli ki Dan Stuart, a CASE IH termékmenedzsere.

„Az eVGT turbófeltöltő biztosítja azt a nagy nyomatékot, amelyre a motor alacsony fordulatszáma mellett szükség van, és gyorsabban reagál, mint a dupla turbók, így az Optum valódi erőgép” – mondja Stuart. „A tulajdonosok és a gépkezelők ezenkívül az erőgépek között a leghosszabb szervizintervallumokat élvezhetik, és kevesebb időt és pénzt kell fordítaniuk az időszakos karbantartásokra. A masszív, 630 literes dízel- és 96 literes AdBlue-tartályok, valamint az alapjárat-szabályozás, amely 850 ford./percről 650 ford./percre csökkenti a motor fordulatszámát, szintén hozzájárul az Optum CVX rendkívül hatékony működéséhez, hiszen kevesebb időt kell azzal tölteni, hogy visszatérjen a gazdaságba és újratankoljon” – teszi hozzá.

Új külső

Egy dolog olyan traktort készíteni, mely a legjobb megoldást nyújtja vevőink számára, azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy a vevők és a gépkezelők szeretnek büszkék lenni a traktorra, amelyet birtokolnak és vezetnek. A legszembetűnőbb dolog az emberek számára, amikor először látják az Optum CVX-et, a lenyűgöző új külseje, ideértve az új, dinamikus vonalvezetésű, 3D LED lámpákkal felszerelt motorháztetőt és a csak erre a termékre jellemző lámpákat. Ez az új modell a CASE IH jövőbeli traktorainak külsejét tárja elénk.

Új, 4 közvetlen áttétellel rendelkező fokozatmentes sebességváltó és parkolófék

Az Optum CVX traktorcsaládban használt fokozatmentes sebességváltót úgy tervezték, hogy megbízhatóan kezelje és adja át a több mint 300 LE által generált vonóerőt. Kétféle választható sebességtartomány: ECO 30 m/h és 40 km/h között, valamint ECO 30 m/h és 50 km/h között; tolatásban a maximális sebesség 27 km/h mindkét lehetőség esetén. „Az új kialakítású első és hátsó tengely mellett a 2995 mm-es tengelytáv, a 2,15 m átmérőjű abroncsok (pl. 710/75R42) és a fokozatmentes sebességváltó biztosítja a kitűnő teljesítményt és a lenyűgöző vonóerőt. Az Optum CVX traktor része egy új, rugós, hidraulikusan oldható parkolófék is.

Az Optum CVX-en a kisebb Magnum modellekről ismert első tengely található nyerges kialakítású tengelyfelfüggesztéssel, melyet a közúti kényelem és stabilitás biztosítása érdekében két, 8 fokos dőléssel és 110 mm-es függőleges lökethosszal rendelkező hidraulikus hengerrel szereltek fel. A különlegesen kialakított üzemanyagtartályok révén mérnökeink rengeteget dolgoztak a gumiabroncs lehető legnagyobbra növelésén, és ezáltal a lehető legkisebb kanyarodási szög biztosításán” – emeli ki Stuart.

A lehető legnagyobb közúti biztonság garantálása érdekében az Optum CVX ABS-sel rendelhető, amely elősegíti a biztonságos fékezést a nehezebb vagy veszélyes helyzetekben. Ezenkívül az ABS továbi biztonsági opcióval is bővíthető: bekapcsolásakor a vezető rendesen kormányoz, de kanyarodáskor a belső kerék fékje automatikusan aktiválódik és segít. Ezt elektronika vezérli, amely megakadályozza a kerék blokkolását.

Abroncsnyomás-figyelő rendszer is kapható, amelynek segítségével a gépkezelő akár 16 abroncsot is figyelhet a traktoron és a munkagépen. A rendszert az AFS 700 monitoron keresztül lehet nyomon követni, és lehetővé teszi, hogy a gépkezelő paraméterkorlátokat adjon meg, amelyek túllépése esetén kijelzőn figyelmezteti a gépkezelőt. A gép hátulján található légvezeték-csatlakozó segítségével a gépkezelő újra felfújhatja az abroncsokat, hogy visszajusson a farmra.

4 sebességes hátsó, 2 sebességes első

Az Optum CVX család 4 sebességes hátsó TLT-je alapfelszereltségként elektronikus sebességváltóval készül, a motorok fordulatszáma pedig mindössze 1930 ford./perc az 540 PTO, 1598 ford./perc az 540 Economy (ECO) PTO, 1853 ford./perc az 1000 PTO, illetve 1583 ford./perc az 1000 ECO PTO esetén. A fékkioldás szintén programozható a HMC II Headland Management Control vezérlőrendszerben.

A választható, 2 sebességes első TLT a hátsóhoz hasonló kialakítással készül. A két sebesség a fülkéből váltható. Egyetlen gomb elforgatásával választható az 1000 vagy az 1000 ECO PTO, a káros teljesítményveszteséget a bemenő tengelyen lévő tengelykapcsoló csökkenti, és a cserélhető 6 bordás tengely mellett 21 bordás tengely is választható. A viszonylag alacsony alaptömeg, a hátsó és első rudazat és a nagy lóerő segítségével az Optum CVX tökéletesen hidalja át a rugalmasság és a több funkció elvégzése iránti igényt, ideértve a nehéz első és hátsó művelő eszközökkel végzett feladatokat is.

Hidraulikus rendszer: középpontban a teljesítmény, és a hatékonyság

Minden Optum CVX traktor hidraulika rendszere alacsony teljesítményveszteségű, melyek szerepe a maximális teljesítmény és hatékonyság biztosítása. „A 2100 ford./percen 165 liter/perc kapacitású, zárt rendszerű, nyomás- és térfogat-áramszükséglet érzékelős (CCLS) hidraulikus szivattyú az alapfelszereltség része, de magas térfogatáramú, 2100 ford./percen 220 liter/perc kapacitású CCLS-szivattyú is választható. A szivattyú teljesítménye mindkét esetben biztosítja a szükséges térfogatáram és nyomás elérését alacsony motorfordulatszám mellett” – magyarázza Stuart.

A gyorscsatlakozós CAT III horogvégek a hátsó rudazat alapfelszerelését képezik, mely 10 299 kg emelőteljesítményre képes a teljes tartományban, illetve 11 058 kg-os maximumra a gömbcsapnál. Választhatók még ezenkívül CAT IVN horogvégek, hidraulikus felső tag és hidraulikus felső tag/billenőkar is. „Az új első rudazat 5821 kg-os maximális emelőteljesítményre képes a gömbcsapnál, ezáltal biztosítja az erőt a hasonlóan nagy és termelékeny művelő eszközök hatékony használatához” – mondja Stuart.

Az OPTUM CVX fülkéje: teljesítményre, pontosságra és kényelemre hangolva

A maximális kényelem és hatékony munkavégzés érdekében az Optum CVX fülkéje alapfelszereltség az ISOBUS II csatlakozó, illetve választható gyári felszerelésként ISOBUS III is. Ennek segítségével a kompatibilis művelő eszközök képesek a traktor különböző funkcióinak - például a kormányzás, a menetsebesség, a hidraulikus emelés, a PTO és a hátsó hidraulika - szabályozására. Bizonyos munkáknál, mint például a bálázás, ez növelheti a hatékonyságot azáltal, hogy a bálázón keresztül folyamatosabb az anyagáramlás, és csökkentheti a gépkezelő kifáradását. Az Optum CVX traktor az év korábbi részében a franciaországi SIMA kiállításon a PUMA termékcsalád részeként beharangozott HMC II Headland Management Control vezérlőrendszerrel is kapható. Ennek az előnye, hogy a gépkezelő számára csökkenti a táblavégi fordulónál a fordulás bonyolultságát, ezáltal szintén csökken a gépkezelő kifáradása.

A rugózott fülke maximális kényelmet és optimális munkakörülményeket biztosít, a textil- vagy bőrbevonattal kapható üléshez pedig prémium kiegészítők választhatók: oldalra csúsztatható fejtámlás, két részben mozgó kezelőülés, előre és hátra állítható alsó üléspárna, elektromosan állítható kartámasz és 15°-kal elforgatható ülés a hátsó kilátás könnyítése érdekében, valamint ülésfűtés és szellőzés.

A nagy pontosságú automatikus kormányzás érdekében az Optum CVX traktorok RTK-val is kaphatók, a traktor kompatibilis az AccuGuide rendszerrel és a telematikai rendszerekkel a Remote File Transfer (távoli fájlátvitel) funkciót is ideértve. Ez az új vezeték nélküli funkció időt takarít meg, kiküszöböli az USB adatátvitel szükségességét, és lehetővé teszi a 3G-n keresztüli valós idejű adatcserét a gazdaság irodája vagy a farm más számítógépei és a gépek között az Advanced Farming Systems szoftver segítségével.

CASE IH OPTUM CVX - a válasz vevőink igényeire

Az Optum CVX tovább bővíti a Case IH termékválasztékát, amely még soha nem volt ennyire széles, innovatív és ügyfélbarát, mint most: 13 termékcsalád és több mint 220 típus áll készen az Ön szolgálatára – elkötelezett márkakereskedők által támogatott, megbízható, nagy teljesítményű gépek révén prémium kategóriás termékek és szolgáltatások a Case IH vevői számára.

„Az Optum CVX tervezése előtt egy részletes megbeszélést tartottunk különböző márkájú, 180 és 300 lóerő közötti kategóriájú gépek tulajdonosaival. Alaposan kiértékeltük az igényeket és az elvárásokat, melyeket aztán felhasználtunk az új traktorcsalád tervezése, fejlesztése és gyártása során. A legfőbb elvárás: miközben a vállalkozásoknak növelniük kell a nyereségességet a rendelkezésre álló erőforrások lehetőségeinek maximalizálása révén, az európai gazdaságok egyértelműen a manőverezhetőséget és a sokoldalú, nagy teljesítményű traktorok kompakt méreteit tartják a legfontosabbnak. Fejlesztő mérnökeink ezt tartották szem előtt, és ezért vagyunk meggyőződve arról, hogy a Case IH Optum CVX-et hamarosan igazán sokoldalú és megbízható, nagy teljesítményű gépként ismerik el” – összegzi Andreas Klauser.

A CASE IH OPTUM adatai röviden:

- Két típus 6,7 literes Stage IV FPT motorral és 2100 ford./perc névleges fordulatszámon 270 vagy 300 LE-vel.
- Hi-eSCR Only kipufogógáz-utókezelő.A jármű maximális össztömege 16 000 kg.
- eVGT turbófeltöltő.
- Az erőgépek között a leghosszabb szervizintervallum.630 literes üzemanyagtartály és 96 literes AdBlue-tartály.
- 4 közvetlen áttétellel rendelkező fokozatmentes sebességváltó 30 m/h és 40 km/h közötti ECO, valamint 30 m/h és 50 km/h közötti ECO.
- ABS és automata parkolózár.
- 4 fokozatú hátsó és 2 fokozatú első TLT
- Alapfelszereltségként 165 liter/perc teljesítményű CCLS hidraulikus szivattyú, választható 220 liter/perc kapacitású.
- Hátsó hárompont függesztés 11 058 kg maximális emelési kapacitással az emelőkarok végén.
- Mellső hárompont függesztés 5821 kg maximális emelési kapacitással az emelőkarok végén.
- ISOBUS II/III és RTK gyárilag.
- Headland Management Control (HMC II) vezérlőrendszer és Remote File Transfer (távoli fájlátvitel) funkció.
- A gépkezelő maximális kényelme, és könnyű kezelhetőség.
 

A CASE IH OPTUM CVX műszaki jellemzőinek áttekintése:

• = Alapfelszerelés □ = Választható

További információkért kérjük keresse kollégánkat!

Kiemelt partnereink