A CASE IH Optum nyerte 'A 2017-es év traktora' címet!

A CASE IH nyerte 'A 2017-es év traktora' címet az Optum 300 CVX-szel!

A 2017-es év traktora címet a Case IH nyerte el az Optum 300 CVX traktorával, amely eredmény a márkának a gazdálkodóknak a talajvédelem és az alacsony üzemanyag fogyasztás iránti elkötelezettségére való odafigyelését ismeri el. Az Európa legfontosabb mezőgazdasági újságíróiból álló zsűri által odaítélt díj a nagyteljesítményű/kompakt Optum CVX traktor fontosságát értékelte, amely egy egyre növekvő vásárlói szegmensbe illeszkedik.

“Az Optum által elnyert 2016-os év traktora díj után ez az Év Traktora Cím jelzi, hogy az európai sajtó elismerte, hogy az Optum dizájnja és jellemzői jelentős fejlődést képviselnek a traktor technológiában.” - mondja Dan Stuart, a Case IH európai, közel-keleti és afrikai nagyteljesítményű traktor termék marketing menedzsere.

Az Optum CVX az amerikai gyártású Magnum és a Puma sorozatunk közé pozícionálható, amely az Optum CVX-hez hasonlóan szintén az ausztriai St. Valentin-ben készül. Egy teljesen új, erős, mégis könnyű erőgépet hoztunk létre új, erős első híddal és a vázszerkezet részét képező motor karterrel, a 250-300 lóerős, nagy teljesítmény/súly arányt kompakt és fordulékony elrendezésben megjelenítő traktort igénylő vásárlók elvárásainak való megfeleléshez.

Ez azt jelenti, hogy kiválóan alkalmas olyan feladatokra, ahol a nagy teljesítmény nélkülözhetetlen, viszont a súly már kevésbé, mint pl. a munkavégzés nagyméretű kaszákkal, ahol fontos a tarló kímélése. Azonban az olyan munkákhoz, ahol a vonóerő és a kapaszkodógépesség a kritikus tényező, mint pl. a nehéz talajművelés, az Optum CVX pótsúlyozható annak érdekében, hogy az ebben a teljesítmény kategóriában megszokott traktorok képességeit tudja nyújtani. Emellett közúti szállításhoz az Optum a vontatott teher súlyának megfelelően pótsúlyozható a maximális biztonsághoz és üzemanyag hatékonysághoz.

A fokozatmentesen változtatható áttételű Case IH CVX sebességváltóval és a Hi-eSCR-rel felszerelt 6,7 literes, 6-hengeres FPT motorral az Optum CVX a vázszerkezet részét képező motor karter közé épült. Annak ellenére, hogy a traktor üres súlya 11.000 kg, ez a felépítés 16.000 kg maximális megengedett össztömeget tesz lehetővé. A további üzemanyag fogyasztás csökkentő jellemzők között megtalálható az alapjárati motorfordulatszám szabályozás, ami a motor forgási sebességét 850 min-1 értékről 650 min-1-re csökkenti, amikor a traktor több mint két percen keresztül mozdulatlanul egy helyben áll.

Ennek eredménye egy olyan traktor, amely kíméli a talajt, és olyan súllyal működtethető, amely megfelel az adott munkának. Védi az üzemeltető vállalkozását attól a gumi- és egyéb alkatrészkopástól, ami olyan esetekben merül fel, amikor egy nehéz traktort könnyebb szántóföldi, vagy szállítási feladatokra használnak. Emellett pedig védi a magas üzemanyag fogyasztástól, amit a 249 g/kWh értéket mérő DLG Powermix vegyes teljesítmény teszt bizonyít. Az Év Traktora díj mutatja, hogy a modern mezőgazdaság mennyire fontosak tekinti ezeket a jellemzőket.


A CASE IH Optum traktorok megtekinthetők az Invest Gépkereskedelmi Kft. ácsi telephelyén.

Várjuk Önt egy személyes gépbemutatóra! Időpont egyeztetéshez és személyre szabott, kedvezményes ajánlatunkért keresse gépértékesítő kollégáinkat!

Tovább a gépoldalra >

Kiemelt partnereink