Hátrafele én már nem lépek!

Magdali Tibor Tolna megyében, Kétyen gazdálkodik, 150 hektár területen. Búzát, kukoricát, árpát, repcét és napraforgót termel. „2006-ban kezdtem a gazdálkodást, 2009-ben adódott lehetőségem arra, hogy új traktort vásároljak. Sok lehetőséget megvizsgáltam, referenciát egy környező nagyüzemtől kértem, akik évek óta IH traktorokkal dolgoztak. Láttam, hogy az ottani IH traktorok az üzembiztonság és üzemanyag takarékosság terén is maximálisan megállják a helyüket, és ők ajánlották a CVX hajtást is. Így egy PUMA 170 CVX mellett döntöttem, ami már Tier4-es motorral érkezett. Hátrafele én már nem lépek, biztos voltam az új motor sikerében. Látszik a kisebb üzemanyag felhasználás, de leginkább a gép ereje nyűgözött le. Mi itt Tolna megyében meredek dombokkal és néhol vörös agyaggal küzdünk, a PUMA szépen muzsikál ezeken a területeken is.

Nem csupán a környező nagygazdaság kedvező tapasztalatai voltak meggyőzőek, Tibor fuvarozó ismerőse felhívta a figyelmet arra, hogy egyes kamionok régóta Tier4-es motorral üzemelnek, megbízhatóak, és jelentős megtakarítást érnek el.

„Hamar megszoktuk az AdBlue használatát is, külön munkafolyamatot jelent ugyan az indulásoknál, de eszméletlen kevés kell belőle, és szívesen alkalmazkodom annak érdekében, hogy kevesebbet egyen a gép, a megbízhatósága pedig egyáltalán nem csökkent. Emellett szeretem a kényelmes, tágas kabint, a jó kilátást és a kézre eső kapcsolókat is.”
 

Meg kell szokni, aztán már nem szabadul az ember!

Kiemelt partnereink